Kona på bærtur

helt_på_bærtur_tommetanker

Endelig skjedde det. Sjebnen har seiret over vett og forstand. For når sant skal sies er det statisk sett jeg som havner på bærtur oftest av oss. Det er undertegnede som høster fruktene av dårlige avgjørelsers resultater. Og det vil sannsynligvis være sånn videre også. Men i går var det min kjære som havna på bærtur. Men urettferdig nok er det gode resultater som høstes når hun havner på en bærtur. Min mor ringte og sa at det var ville bær i hagen, + en haug med tamme. Og siden hun ikke er så lett på foten lengre stilte vi opp for å ribbe en gammel dames hage. Og mens Maya og Wanida tømte hagen for bringebær og rips drev jeg og Gunnar på med avledningsmanøvre som hekkesnauing og gressklipping. Vi var som en liten gresshoppesverm som hadde landet i min mors hage. Moses’ 8. landeplage herjet denne dagen i Tretjønnveien. I tillegg snek vi oss opp i gamle blomsterbed og spadde opp avleggere slik at hagen så ut som et lite stykke Jarlsberg. Det rare er at min tilårskomne mor og min kone var lykkelige over denne bærturen. Det var bare jeg og min svoger som ikke skjønte noen ting. Egentlig var det vi som hadde blitt lurt til å klippe og stelle og spade og grave og hale og dra og rense rips og rense bringebær og og og. . . . Det var vi som var på bærtur uten å plukke bær mens kona og Wanida var på bærtur for å plukke bær uten å være på bærtur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s