Harmoni akkurat nå.

hamoni1_tommetanker

Harmoni. Et lite, men vanskelig ord. Et ord som inneholder så ufattelig mye kompliserte formler at noen aldri opplever betydningen av det. Et ord som samtidig er så enkelt at det gjør vondt. Harmoni er tilgjengelig over alt. Det er bare du og meg som er så ufattelig dårlig til å se når harmoni dukker opp. Vi legger selv ut så mange hindere at harmonien forsvinner mens den ligger der foran deg og skriker på oppmerksomhet. Og du feier den unna for å rekke noe annet. Jeg vet at vi alle får mulighetene til å oppleve dette ganske ofte. Det ligger mer på oss selv enn på situasjonene. Vår evne til å kjenne igjen de gode stundene og vår evne til å gå inn i dem og være i dem. Det er ikke lett, men det kan trenes på. Ser du et vakkert øyeblikk så ta et steg til siden. Ut av den sedvanlige hverdagen og ut av tidsklemma. La alt det ligge en stund eller flere og gå inn i det som skjer akkurat der og da. For det er jo egentlig alt vi har. Akkurat nå. Vi er så flinke til å tenke bakover og til å tenke fremover. Haromi oppleves best om du tenker nå.

harmoni_tommetanker

Og med 2 is-hungrige jetlaginfiserte sprettballer av noen barnebarn kan harmonien være å løpe rundt med dem på svabergene. Det kan være å fiske krabber. Det kan være å vente på onkel og tante med vannballongene klare. Det kan være ei kasse duplo på terrassen, eller det kan være å tape for Lucas i Monopol.

Lev nå.

harmoni

(gr. ‘sammenføyning’)
1 ordnet samklang av (minst tre) ulike toner

2 likevekt, samsvar mellom delene (i en viss helhet)
fred og h- preget barndomshjemmet / føle ro og h- i sinnet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s