Båtflyktninger!

båtflyktninger_2_tommteanker

Og så har det skjedd. Det var vel kanskje ikke til å unngå. Kun et spørsmål om når. Ettersom Middelhavet patruljeres, grenser stenges og FRP mobiliserer en avvenningskampanje for de i Libya som desperat ønsker seg vekk fra krig og nød, dukker det opp alternativer for flyktningesøkende mennesker. Og selv om enkelte politikere ønsker salgs-stopp av gummibåter i Afrika finner sleipe bak-menn nye måter. Nye markeder for sin lukrative reisetilbud. Og denne gangen er det konflikten i Korea som skaper ønske om et bedre liv for noen. I skrøpelige farkoster legger de i vei ut på det åpne hav med kurs for verdens rikeste land med verdens fineste kyst. båtflyktninger_tommetankerOg forleden dag nådde de også Korsvikfjorden. Med flagget til topps vinket de til oss og ba om landgang. Som de navleskuende nordmenn vi er vinket vi høflig tilbake mens vi like hyggelig avviste alle ønsker fra de langveisfarende. “Reis, tilbake”,- ropte jeg. “Jeg kan hjelpe deg der du kommer fra”,- fortsatte jeg. “Jamen?” ,- sa de. “Du får det bedre der hjemme om jeg gir deg en femmer”,- sa jeg. “Vi har nok bekymringer i dette landet fra før av. Renta er så lav at det ikke nytter å ha alle pengene våre i banken. Og nå blir det kanskje bomring rundt Sørlandssenteret. I tillegg varsles det om at prisen på gåseleverpostei skulle opp med 0,5 %” . “Gudd, vi sliter! Så hold dere unna!”

Det så ut som de skjønte, og godtok argumentene mine, for de ristet bare på hodet, og la ut en ny kurs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s