Båtrømlingene

båtrømlingene_tommetanker

 

Og så skjer det også her til lands. Enkelte mennesker føler seg forfulgt for sine meninger. Og i skrøpelige og åpne farkoster setter de liv og helse på spill for å komme seg vekk. Selv om de er født og oppvokst her i verdens rikeste og beste leveland blir de uglesett og ikke forstått. Og i takt med ankomsten av traumatiserte mennesker fra krigsherjede land blir de selv traumatisert. Tilværelsens uutholdelige enkelhet blir rokket ved. De føler at de ikke lenger kan oppholde seg i dette oppholdsvennlige landet og kjøper seg redningsvest på biltema og pakker kofferten. Planen er å nå kysten av Danmark, for så å gå gjennom åkrene til de finner en jernbane hvor de kan stue seg sammen. Deretter skal de snike seg gjennom Europa, ned til Middelhavets kyst. Her skal de etablere seg i leire. Rømlinge leire. Enkle hvite bygninger som omkranser primitive flislagte badebasseng. Her skal de innlosjeres dersom air-conditionen virker. Og er de heldige vil de lokale hjelpearbeider-servitørene bistå dem i baren, på gocart-banen og i boccia anleggende. Som rømlinger i utlandet ønsker de selvfølgelig ikke helt å kutte tråden til hjemlandet og det jobbes iherdig av sleske bakmenn slik at det kan bli opprettet stønadsordninger for dem. Pengestøtte fra hjemlandet skal sørge for at de mest grunnleggende Cognac typene kan lagres i hyllene til tøffere tider. Jeg håper de finner fred og trygghet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s