Oppvaskmøte med Petra.

oppvaskmøte2_tommetanker

Det er aldri gøy å bli kalt ut for å møte oppvasken. Møte all skittenskapen, gamle størkna egg-striper og smuler fra de rikes bord. Gafler med spagettirester, og skjeer med et tynt lag kramellisert laktosefri iskrem. Av og til støter jeg på litt mumifisert pizzafyll og månedsgammel kaffestørkning langt nede i en kopp. Og på hytta har vi bare vann frem til hytteveggen. Det åler og snirkler seg en vannslange med kaldt vann gjennom terrenget og stopper i en vask på utsiden av hytta. Og det er dette retterstedet som av og til kaller når tallerkenhaugen blir høy nok. Vann må varmes og oppvasken må gjennomføres. At oppvask er terapi er noe tullball. De som sier det er ansvarsfraskrivende selvfornektende illusjonsfremmende livsløgnere. oppvask_av_Petra_tommetanker

Oppvask er og blir nedstemmende kjedelig. Eller, det vil si, det var helt til Petra svingte innom på morgenkvisten. Uværet Petra; som slipper ned fukt i mengder over kristenfolket her sør. Med et stort smil om munnen så jeg på vannmengdene. Og vannet som tidligere bare kom frem til et sted på hytteveggen kom nå ned på alle sider, høyre, venstre, over, under, bak og foran. Og der, der ute, der ute i nedfallsvannet stod oppvasken vakkert plassert og ble høytrykksspylt. Oh glede! Selvoppvaskende oppvask. Og kanskje jeg tok feil. Oppvask kan være terapi. I alle fall å se på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s