Håper det ikke stemmer.

theredlier_tommetanker

“The Red Lion er et lite stykke England i hjerte av Kristiansand, et lite steinkast fra den travle Markensgate. Vi serverer tradisjonelle pubretter og et bredt utvalg av drikke fra fat og flaske, velkommen!”

Slik presenterer de seg på toppen av sin egen nettside.The Red Lion – Et lite stykke England. Håper det ikke stemmer. Kristiansands nyeste tilskudd til nattelivet. Det var med forhåpning jeg gikk dit. En engelsk Pub! Jeg kjenner smaken av en engelsk pub når jeg smaker den. Jeg har ikke vært så mye i England, men noen ganger har mitt sørlandske legeme besøkt dette øyriket og dets tradisjonsrike pub-kultur. Så det var med en viss forventning jeg steg over dørstokken til The Red Lion. Og jeg gikk ikke alene. Første gang med en engelskmann og en australiener. Andre gang med en engelskmann og en nordmann. Dessverre blir det neppe en tredje gang. For dette var bare et bitte-bitte-bitte-lite stykke England. Det var fortsatt mer Mexico enn England (lokalene var tidligere Mexicansk restaurant). Taco-tåka henger fortsatt i vegger og dekor, og kanskje har de like mange mexicanske øl-merker som engelske merker. På tappekraner så jeg bare Newcastle- Øl fra England, men kanskje mitt blikk overså noe. I rettferdighetens navn så serverer de god mat og viser engelsk fotball så det holder, og servicen var hyggelig. Alikevel,- Tror ikke Kong James som i 1603 brakte løven til England, The Red Lion,  hadde blitt imponert. Sorry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s