Manualfri Lego. Når bitene møtes igjen.

lego_fribygging_tommetanker

Mange pappaer må friske opp sine LEGO-skills nå. Hvis ikke vil de snart slite big-time. Om knappe 2 måneder skal småbarnsfedre nok en gang tilbring store deler av julaften på gulvet. Lett småforbannet fordi giverkåte bestefedre ikke så at denne legojulegaven til 1267,- var for de over 12 år, mens poden ennå er 5.  Men det vet ikke poden og han gidder jo ikke vente 7 år til han åpner pakka. Ergo må pappa lese manualer og klikke og knokke og knakke og bli så inni helvetes irritert nok en gang. Og når pappa stolt har satt sammen denne BattleStar maskinen bestående av 20.000 biter er det ingen som egentlig bryr seg og det vil gå sånn ca. 9 minutter før den er ferdigflydd og opptrer som nystyrta på flisene, like under dørkarmen inn til kjøkkenet. Og så ligger den der. Nå i 468 biter. Og dett var dett. Den havner i kassa med de andre kræsja flyene, politistasjonene, helikopterne og gravemaskinene. Og de 468 BattleStar bitene vil aldre møtes igjen. Slik er det. Jeg vet det for jeg har sett det.

lego_fribygging2_tommetanker

Heldigvis sverger vi her i huset til manualfri lego. Hva skal vi bygge i dag? Som regel vet vi ikke hva det er før det er bygd. Når 2 barnebarn og en bestefar  og en kasse lego får noen timer til rådighet blir det stas ut av det. Med umiddelbar byggestart og med alt som kan finnes av byggetillatelser setter vi i gang. Lucas bygger ting som kan si poff og piewkadoll og skal ødelegge verden, mens Isabella bygger vakre små omtenksomme landskap. Bestefar er sufflør og trykkehjelper. Men av og til blir handa hans også ivrig opp i legokassa, evig søkende etter den perfekte biten. Og han skuler misunnelig bort på barnebarnet som akkurat fikk tak i akkurat den biten akkurat før han.

lego_darthwader_tommetanker

Resultatene ser du her: Helikopter med DarthWader som pilot. Dødsknusekuleflymaskin med kanoner over alt. En svane med to unger. En Hjulkatt og ei sulten kråke. Og et hus med fjernkontroller og matskåler og ting som ingen av oss fant ut hva var.

Så fedre i alle hus. Sats på manualfri Lego. Gøyere, og det vanskeligste er ofte det beste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s