Jeg tror det hjelper

2016_forsett_tommetanker

Kjære 2016. Vi ønsker deg velkommen.

Ditt navn skal prege kalendre og statusoppdateringer og eposter og snap-kontoer. 2016. Et år som starter med fortsettelsen av det forrige. De fleste år gjør det. Flyktningestrøm, permitterte og oppsagte venner i oljenæringa og terror på TV samt litt CO2 prat. Jeg vil gjerne overse deg 2016, se vekk, og langt videre. Men jeg tror ikke det hjelper. Jeg vil så gjerne sitte i verdens rikeste navle og bare se innover. Men jeg tror ikke det hjelper. Mange misliker vår hjelp til flyktningene. Men de forsvinner ikke i 2016. Noen vil hive de ut. Jeg tror ikke det hjelper. Noen tenner på asylmottak. Men jeg tror ikke det hjelper. Det er noen som sier de aldri gir penger i koppen til RomFolk.. Jeg tror ikke det hjelper det heller.  Noen arbeidsledige er redde for at de nye asylmenneskene skal ta jobbene fra oss. Men jeg tror de tar feil.

Så hva skal mitt nyttårsforsett inneholde i år , kjære 2016. Jeg er en stille mann. Ofte sier jeg ikke det grann.. Den hender jeg skriver i bloggen om tanker og ting og saker og sånn. Og jeg tror det hjelper. I alle fall for meg, og av og til for andre. Og det er nettopp det; Jeg tror det hjelper å hjelpe.

Alle vil hjelpe sin nabo eller sin familie. Og alle vil hjelpe sin nabos nabo og sin families familie. Og noen vil sågar hjelpe sin nabos nabos nabo og familien til familien til familien. Men der tar det ofte slutt. Det er så mange som vil hjelpe de nærmeste, men ikke de som er litt lengre vekk. Hvor settes den grensen egentlig. Den grensen der hvor ønsket om å hjelpe tar slutt. Jeg tror det hjelper å hjelpe. Uansett nærhet og uansett avstand. Dersom ønsket om å hjelpe andre blir like sterkt som ønsket om å hjelpe seg selv får vi det bedre.

Og kjære 2016. I ditt år er det mange som trenger hjelp. Og i året som merkes med 2016 skal jeg hjelpe mer.

Og med det ønsker jeg det samme nyttårsforsettet for alle mine venner.

Da blir det et godt nytt år.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s