Jeg digger TV-lisensen.

nrk_lisens_tommetanker

Det virker som alle hater TV-lisensen. Jeg betaler med glede. Sannsynligvis blir jeg nå lyst i bann, mottar trusselbrev, skal kjølhales, få besøk av en bodø-væring, utskjelles og bli overkjørt av en brøytebil med triple kjettinger og salting bak. Men slik er det. Jeg har TV og digger NRK. Jeg liker programtilbudet og synes en offentlig TV-kanal er en fin ting. Sosialisten i meg liker det slik.  I vårt lille land har vi mange goder. Gratis ditt og gratis datt. Kanskje ikke gratis, men vår felles innbetaling av skatter og avgifter gjør at vi til sammen har fler fellesgoder enn de fleste. Og jeg synes NRK er en av godene vi alle skal dele på. Allmennkringkasting er et fint ord. Jeg ser mye på NRK og synes det er en positiv verdi for samfunnet. Etter mitt syn forsøker de å vise litt av alt. Noen er sikkert glemt og noen er gjemt, men mye av det jeg ser liker jeg, og mange av de jeg ser synes jeg er flinke. Flinke folk. Og jeg er en av dem som ikke liker å bli avbrutt av Grønnsaksrabatt fra KIWI mens jeg har levd meg inn i en historie på skjermen. Jeg ser jo at andre er heller en smule irritert over regningen. En saftig Bodøværings nedskrevne misnøye over TV-lisensen fyker rundt på nettet. Harmen og forbannelsen og mange deilig nordnorske forbannelser hagler over NRK og deres faktura som kommer i postkassen. Jeg får den jeg og, som alle andre med TV-mottaker. TV-lisensen, eller Kringkastingsavgiften- som den egentlig heter skal sikre vår statsfinansierte TV-kanal NRK penger. Penger til å lage programmer til oss. Og jeg betaler med glede. Det er vel muligens ikke så lenge til allmennkringkastingen forsvinner, men inntil da skal jeg nyte den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s