Skal du først bryte sammen, gjør det i Setesdal.

bilberging_setesdal_tommetanker

Vi skrudde opp våre egne og hverandres forventninger til uante høyder. For en storebror av meg ringte og sa at vi kunne låne leiligheten på Hovden ei uke. Gudd, Halleluja. Og med ny bil og greier. Yr og galen skulle vi fly oppover Setesdalen i vår 3008 bil . Og det var deilig. Brum, brum sa det fra meg og brum, brum svarte bilen. Maya sa ikke så mye men smilte av og til. Helt til vi kom til Bjørnarå. Pang! Sprengningsarbeid og en halv times tomgangventing i mørkets kulde. Men vi sto an av. Og videre oppover riksvei 9 bar det i nybilen. I hvert fall 5-6 kilometer til. Bilen mista plutselig kraft og sneik seg nesten ikke opp Byklebakkene. På toppen stoppa vi, ringte en venn og fikk tips. Vent og prøv, var tipset. Ikke særlig godt men vi gjorde det. Vi venta, frøys litt, og prøvde igjen. Same shit. Jeg godsnakka med bilen, lovte den friskt olje, og liten poleringsgnikk der den likte det mest, men til ingen nytte. Og så lyste det opp i displayet. Warning! Failure! STOP! Gudd, en bil med mensen tenkte jeg, men stoppa. Turen som skulle ta tre timer tok 5 timer og selv om det var mørkt ute så vi mørkt på det. Og så stod vi der og frøys igjen til Falken kom. De siste kilometerne til Hovden hadde vi dog orkesterplass. Oppå planet til bergingsbilen. Vi kunne som konger vinke til forbipasserende. Så nå er bilen på vei til Kristiansand, uten oss. Den skal på bilsykehus mens vi skal på ski. Heldigvis tømte vi bilen med utrolig god hjelp fra Bykle Maskin mannen. Hyggeligere Setesdøl skal du leite lenge etter. Han hjalp bilen og Maya og meg. Skal du først ha veihjelp så vent til du kommer innafor Bykle Kommune.

bilberging_farvel_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s