Lurer på hva Lord Jesus ville ha sagt.

trump_tommetanker

Der er med trist undring jeg ser på utdrag av den amerikanske valgkampen. En republikansk kandidat som heter Donald Trump roper ut at han skal gjøre “America Great Again”. I og for seg en nobel tanke, og en tanke som han deler med alle de andre kandidatene. Det som gjør meg undrende trist er måten han skal gjøre det på. Ved å stenge grenser, opprette fremmedfrykt som egen menneskerett og utvise massevis av folk skal det bli bra igjen. Og om han samtidig får verdensopinionen mot seg så gjør det ingenting. Ikke for han. Gale og forrykte mennesker med sære og trangsynte ideer har alltid fantes. Mennesker med enkle, men forferdelige, løsninger på intrikate problemer. Det fine med vår kultur er at de kan få lov til å si hva de vil. Ytringsfriheten er en fin ting. Og Trump har fått lov til å stå på podiet å rope ut sine spesielle meninger og ønsker. Han har fått stå der fordi han er drit-rik. Han har betalt seg en plass i rampelyset. Og det er jo flott. Han er rik, så han kan. Det som er trist er at det etter nyhetens fasinasjon er fortstatt så mange som lytter til han. Og følger hans tankemønstre. Det synes jeg er skremmende. At så mange lytter. At så mange er ekskluderende. At så mange vil stenge sine grenser. At så mange godtar at han generaliserer hele befolkninger. At så mange har så store skylapper.

På bildet over er det noen som hevder at Jesus ville valgt Trump. Jeg undres.

Skulle likt å se de to i en debatt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s