Fjellrypa

fjellrypa_maya3_tommetankerfjellrypa_maya_tommetanker

Endelig skinte solen. Ikke bare i hjertet, men i fjellet også. Og mens varmegradene forsvant sammen med skyene pakket vi sekken og dro til fjells. Ut i løypene på gode ski i godt selskap. Etter en million dager med tåke, snø, regn, vind, kompeklister og sirupvær skiftet det endelig. Klart og kaldt og Maya. I sekken hadde vi termos, kylling, pølser og opptenningsved. I hodet hadde vi forventninger. Og det var kjempeflott. Fjellbjørkene hadde kledd seg i rimfrost for anledningen og vi så selv etter hvert ut som et blomsterbed, med digre roser i kinnene. Og mens temperaturen fortsatte å synke fyrte vi opp bål og grillet i vei. Bålet varmet ikke mye. Til gjengjeld røykla vi store deler av øvre Setesdal. Men pølsene ble varme mens vi ble kalde. Vi rakk akkurat å spise før nesetipp og fingertupper falt av. Totalt uten følelse i kroppen fant vi løypene og rant hjemover. Men gudd å bra. Maya på fjellet er en fin ting.

fjellrypa_maya_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s