Bedre å være dust enn å dø

drepe_dusten_tommetanker

From dust to dust. Fra dust til dust. Det er en del som synes jeg er en dust. I alle fall av og til. For dersom jeg setter meg inn i en bil som passasjer, gir jeg beskjed om at den som kjører ikke skal bruke mobilen. Jeg vet de tenker,- “gudd å sær”. Kanskje til og med “dust!” For de jeg sitter på med har jo slik selvinnsikt og stålkontroll at de behersker til fulle det å bruke mobiltelefon og kjøre samtidig. De er så fokusert allikevel. Dessverre tar de muligens feil. Kanskje stålkontrollen og selvinnsikten ikke er der den skal være om noe uforutsett skjer mens de bruker mobilen. Det er det jeg tenker i alle fall. Alle tall og statistikker og all forskning på temaet viser at mobilbruk i bil er livs-farlig. Allikevel er det mange som synes jeg er dust når jeg sier i fra. Fordi jeg ikke vil skade meg eller dø fordi sjåføren er ubetenksom.

Men jeg vil rett og slett heller være dust enn å dø.

The United States Department of Transportation notes that cell phones are involved in 1.6 million auto crashes each year that cause a half million injuries and take 6,000 lives

https://www.fcc.gov/consumers/guides/dangers-texting-while-driving

 

Kampanjen jeg har stjålet ideen fra kommer fra Israel. Enkel design, vondt budskap.

sms-3

sms-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s