Når fotballen tar ferie

moon_selfie_tommetanker

Hver søndag aften gir jeg meg fotballen i vold. Sammen med en gjeng dårlige kamerater gjør vi vårt beste for å avfinne fotball. Vi er på et nivå som vil forundre de fleste. I ønske om å skåre spektakulære mål vil jeg påstå at det eneste vi skårer er lavmål. Vridninger og vendinger som ellers ikke finnes i det vanlige fotballuniverset blir utfordret i en gymsal på Hånes. Dette sportens under er ikke for alle. Og heldigvis er det lukket visning. Voksne menn med behovsprøvd oksygenopptak burde egentlig ikke gjøre det vi gjør. Men vi gjør det allikevel, – for vi vet ikke bedre. Men i går gjorde skolens vinterferie det slik at det ingen dueller, med eller uten ball, ble utkjempet i denne altfor store hallen. Vi har treningspause denne uken slik at vi kan samle krefter til neste dyst. Derfor fant jeg heller fram et lys som jeg plasserte i panna og ble med månen på tur. Den lyste opp i en ellers mørk skog. Jeg gikk til Ruben i mørket hvor jeg tok selfie med mannen i månen. Og som en dritings giraff med ankelbrudd stabbet jeg meg over glatte røtter og is-svuller oppover og nedover stier. Mørket skjulte heldigvis mitt urytmiske ganglag der jeg gikk og var forbannet for at jeg ikke tok med meg gåstolen. Rent bortsett fra det kan jeg anbefale turer i mørket. En ny verden åpner seg. Både utenfor og innenfor øyelokkene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s