Puslingen Maya

puslespill_3000_tommetanker.jpg

Livet handler jo ofte om å få brikkene til å passe sammen. Det er ikke lett og det kan ta mye tid. Masse tid. Vanskelig tid og lett tid. Har du bare to biter går det fort. Med 10 biter er det også ganske lett. 100 går greit og 250 er overkommelig. Men får livet alt for mange brikker begynner frustrasjonen og bite seg fast i underleppa. Maya er flink til å pusle. Livet har lært henne at om en leter lenge nok så finner en sannsynligvis den rette brikken. Den som bare hører til der og ingen andre steder. Jeg er ikke så flink til det. Jeg er mann og foretrekker puslespill med få brikker. Og får jeg det ikke til gir jeg opp. Men det gjør ikke hun. Hun er en pusling med stor P. Jobber og sliter og gir ikke opp. Og hun er flink med analoge puslespill også. De som gjør meg irritert og gir meg selvinnsikt i mine varig svekkede matematiske evner. Finner jeg ikke biter som hører sammen i løpet av 10 min gir jeg opp. Det gjør ikke kona. Time etter time kan hun sitte. Slike puslespill kan være myrra for hjernen og sjelen. Når det virkelige livets puslespill er vanskelig kan et stuebord dekkes medbiter som skal bli til ett. 3000 biters terapi.

puslingen_maya_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s