En, to, tretjønn.

eneren_tommetanker

I Tretjønn finnes, eller i alle fall i mitt hode, både Eneren, toeren og treeren. Det er, og det var, knudrete fjell å gå på. Og det er, og det var, fantastisk fint å bade der. På lørdag var jeg og bada i Tretjønn for 5000ende gang. Helt fra jeg var gammel nok til å løpe opp dit alene, sånn i 3 årsalderen, har jeg bada i Tretjønn. Det var vårt vannland fra mai til oktober. Vi var en gjeng som beholdt vinterens blåfarge til langt ut på sommeren. Og akkurat i det vannet var varmt nok til at andre kunne se at vi egentlig var brune satte høstregnet inn og blåfargen ble nok en gang det fremtredende fargeinntrykket. Vi bada helt til vi ikke lenger lagde hull i isen fra fem-meteren. Og  vi svømte så langt under vann den gangen at plankton begynte å smake godt. Og på lørdag svømte jeg under flåten igjen. Både på langs og på tvers. Til beundrende grynt fra en gjeng tilskuere med armringer. I 6 klasse forsøkte jeg på det samme, å imponere.  Jeg trodde jentene ble imponere av at jeg  holdt pusten til jeg fikk hjertestans. Eller at jeg hoppet baklengs fra furubusken i vannkanten. Eller at jeg klarte 12 ganger frem og tilbake til skjæret under vann. De ble ikke imponert. Men denne gang klarte jeg endelig å imponere damene, eller det vil si, damen. Maya. Maya var med og lekte i vannet med to stk barnebarn. Hun ble imponert over meg, eller lot meg i alle fall tro det. Jeg ble imponert over henne. Det var en solfylt dag, med minner, mimring og sol i sinnet.

tretjønn_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s