Akkurat Nå ved Vollevannet

Kristiansand har et kjempegodt nett av sykkelstier. Her kan du enten sykle eller gå i ganske trygge omgivelser. Det gir rom for, og mulighet, til å forsvinne inn i egne tanker. Trafikkbildet er enkelt og jeg kommer meg til byen med autopiloten koblet til i hodet. Noen ganger går jeg 7,5 kilometer hjemmefra og til jobb uten i det hele tatt å vite hva jeg tenker på. Andre ganger løser jeg jobboppgaver eller drømmer meg bort til andre fjellheimer.

Jeg går i nuet som det heter. Og nå har akkurat det skjedd. Jeg går og går og omtrent halvveis til byen kommer jeg frem til NÅ. Og nå er akkurat der hvor sykkelstikrysset er ved Vollevannet.

Det rare er at jeg ble dradd ut av min tanketomme vandrende utilstedeværelse og inn i dette nye NÅet i det jeg kom frem til skiltet.

Det er et spennende kunstprosjekt, og modig, som Kristiansand Kommune har iverksatt. Skilt som viser annet enn retningen til det du skal. En fin måte å få de av oss som legger merke til det til å stoppe opp og tenke litt.

Erik Pirolt og Kristiansand kommune står bak sykkelveiskiltene med skrivefeil og rare stedsnavn. Kunstprosjektet skal øke trivselen for syklende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s