Den lille havfruen

ingeborg_havfrue_tommetanker

kaptein_og_matros_tommetankerI motsetning til hennes søster som sitter på en stein utenfor København er denne havfruen fullt påkledd og med redningsvest. Slik er det når man til vanlig bor i innlandet i Nord-Norge. Et annet element i denne historien er at det var surt og kaldt og vått og varmt og Ingeborg ble med som reservematros i en 9 fots gummibåt. Man kan jo ikke ha sørlansferie uden å hoppe litt på skjærrane. Så niese Ingeborg mønstret på den stolte, men oppblåste, skuta som lettmatros og over-forvirra styrmann. Mens undertegnede var snortrekker og kaptein, samt retningsbestemmelses-sjef og dekksgutt. Vi fikk en liten fin tur. Ferden gikk ut til  sjørøverbukta hvor svanemor lærer sine tre små svaneunger essensielle svaneting og andre skurkestreker. Videre traff vi på to 11 åringer i en 8fots Pioneer med 9,9 hesters motor, som plutselig ble døds-seriøse og ga full gass rundt oss når de så den vakre baugpryden jeg hadde. Men hun lot seg ikke affisere med slikt og vi gikk til slutt i land på den Mørke Øya. Liten, men stor nok til oppdagelser for ei jente fra Øverbygd. Ekspedisjonen endte vellykket og med et hopp og litt bånn gass var vi plutselig på hjemlige bryggekanter. Takk for turen Ingeborg, og takk for besøket.

rory_ingeborg_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s