Jeg skal ingen steder!

hey_there_tommetanker

Mens medferierende og andre frihetselskende turister drar til varmere strøk, høyere strøk, farligere strøk, langt borte strøk blir jeg sittende her. Jeg sitter ned på svaberget og ser ei bølge passere, og så ei til. Og jommen meg kom det enda noen bølger forbi. Noen jeg kjenner betaler mye for å oppleve noe annet i ferien. Ti tusenvis av kroner for å komme til et land hvor maten er billig og strendene fine og gradene varme. Jeg har gjort det mange ganger selv, men aldri om sommeren. De nære ting er altfor fine i vårt vakre land til å reise vekk fra dem om sommeren. Skoger, skjær, sjø og fjell. Myrer, maur og mygg. Topper og tinder, daler og svaler. Gudd å fint land vi bor i. Jeg kan skjønne på en måte at folk har lyst til å komme hjem knallbrune og skryte av at det var så varmt at de ikke orket å gjøre noen ting. I Norge, om sommeren, er det akkurat varmt nok til at det er lett å gjøre noen ting. Og det er det jeg liker. Oppleve de små tingene rundt meg, der jeg er.  Spektakulære ting er ei heller aldri langt unna. Jeg unner alle en fin, deilig ferie. Min blir fin, men ikke langt vekk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s