Ville, vakre, våte Vennesla

tommerenna_vennesla_2_tommetanker

Sorry Dyreparken. Dere kan nok skilte med høyere besøkstall, men den beste Tømmerrenna på Sørlandet ligger i Vennesla. Og har “toget pebe”, så er du sannsynligvis på rett plass. Jeg har tatt Tømmerrenna i Dyreparken noen ganger. Den er gøy den, men den er liksom over når den er over. Tømmerrenna i Vennesla derimot kommer til å sitte i. LENGE. Og jeg har sett den på avstand tidligere, til og med syklet en gang i den i ungdommen. Men jeg har aldri hatt den som mål for en tur før sist lørdag. Og som den trege sørlending jeg er kom jeg sent av gårde. Men heldigvis ikke for sent. Med min kone ved min side og to Pokemon-søkende barnebarn i baksetet fant bilen veien opp til Kraftanlegget på Grovane. Bilen ble etterlatt til fordel for Tømmerrenna som starter her. En 4 kilometer lang overdimensjonert takrenne streker seg rank og finn innover og oppover. Langs elva, over elva, langs jernbanen, under jernbanen, inn i skogen og ut av skogen, i friluft og i tuneller. Renna ble bygd for å fløte tømmer forbi en flott del av elven Otra som ble temmet til fordel for en dam og et kraftverk. I dag fraktes tømmer kjappere langs landeveien. Heldigvis for oss har ildsjeler og andre sjeler fikset opp tømmerrenna slik at den nå fremstår som en av de fineste turene du kan ta her i sør. Den er lett å gå i og gir deg utsikt og innsikt. Vi gikk ikke hele veien denne gangen. I skogen langs renna fristet det med litt kvelds-sol litt oppe i lia. Vi klatret opp, fyrte i et bål og spiste blåbær til tungetrynet var blått. Neste etappe av Tømmerrenna skal vi ta en annen dag. Det skal visstnok være en lang og skummel tunell et sted, og i enden finnes en flott demning av den fine sorten. Ta turen du også, og i motsetning til Tømmerrenna i Dyreparken, er denne turen gratis.

tommerenna_vennesla_3_tommetanker

tommerenna_vennesla_4_tommetanker

maya_lucas_bella_tommerenna_tommetanker

tommerenna_vennesla_5_tommetanker

 

One comment

  1. Birte Lill · September 8, 2016

    Tømmerrenna er nydelig, den blir snart enda lengre 😍 her vandrer vi titt og ofte. Klem til Maya ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s