Mayas mørke side

maya_ser_morkt_pa_det_tommetanker

maya_bella_maler_tommetankerMørketiden kommer. Det mørkner om kveldene. Svart hav og svart skog. Tidligere og tidligere. Og som om ikke det var nok så trekker svarte og mørke tanker seg inn i vårt hus. Vi vet å svartmale tingene hjemme hos oss. Våre mørke tanker og dunkle planer for fremtiden blir materialisert på den ene endeveggen i stua. Det er vel egentlig Maya som er mørkets dronning. Hennes mørklegging av omgivelsene påvirker oss alle. Mørkets gjerninger og et strengt kosthold inføres i stua. Det er hun som menger seg med likesinnede i de ulike fargehus. Der rister de og shaker de til den rette mørkheten er nådd. Selv lever jeg i skyggenes dal, som de fleste menn. Min kones tanker er min lov. I alle fall interiørmessig. Jeg ble en mørkemann samtidig som det mørke feltet spredde seg utover og fanget inn de som var i nærheten. Til og med et barnebarn ble dradd inn i svartmalinga. Hun møtte veggen hun også. Flink var hun og. Nøye i mørkets tjeneste. Faktisk så flink at ingen ble svartelistet. Til slutt ble alle så fornøyd at jeg er nå usikker på om jeg noen gang får se lyset igjen.

 

endevegg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s