På gyngende grunn til Spikkelandsvarden. Tomm på tur.

topatipatopp_tommetanker

Der ingen kunne spå at en varde ville stå. Det var dit jeg var på vei. Etter tips fra TiPåTopp opplegget til Bedriftsidretten hev jeg meg i bilen og gjorde mitt til den globale oppvarmingen før jeg var fremme ved stistart. Det var langt å kjøre, ca 4 liter diesel til sammen. Opp fra Brennåsen og inn i råne-country. Gummi-tagginga på veien der inne kan bare overgås av dyktige rosemålarar frå yvst i Setesdal. Til slutt fikk jeg parkert og dro til skogs. Mot Spikkelandsvarden. Fin skog gikk snart over i surkl, surkl. Jeg hadde ikke lest løypebeskrivelsen godt nok. Der stod det at det muligens kunne være litt fukt i bakken. Og selv om solen skinte så skvatt det i stien. Nesten hele veien opp har en løypelegger med en noe blaudsvart sans for humor klart å legge stien utenom det som fantes av fast grunn. Midt i myrene gikk stien, eller bekken som det også av og til kalles. Men selv om begge lilletærne og alle tærne i mellom ble våte der nede var det fint fra ankelen og opp. Sola skinte og myrer er mystiske og magiske og fine i sine farger.

spikkelandsvarden.jpg

De siste hundre metrene gikk stien over til oppvoverbakke modus. Da rant vannet av og fjellnabber stakk fram. Litt glissen flott skog strakk seg innover, og midt i den skogen stod denne varden. Finere enn de fleste, og sikkert på det høyeste punktet. Men dette var en varde for innsikt mer enn utsikt. Varden var egentlig så fin for den var mer et fundament enn en varde. En gang holdt den opp en høy stang som var del av nasjonal

spikkelandsvarden__tommetanker

oppmålingsplan. Denne stanga kunne sees og peiles fra omtrent langtvekkistan. med en økologisk øl fra Royal i sekken ble tiden ved varden nytt til det fulle. Turen var fin siden været var fint. Muligens ennå finere etter noen frostdøgn. Det hadde hjulpet med mindre gyngende grunn.

kart_spikkelandsvarden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s