Fjæren i himmelen i havet

en_fjaer_tommetanker

God morgen. Jeg så en fjær. En. Det er av og til best med bare den ene fjæren. Den som ikke kan bli til ti høns. Fjæren som bare er en fjær.  Den kom forbi meg for noen minutter siden. Jeg tok en kopp god kaffe og tuslet ned til et flatt hav. Et hav hvor morgenskyene vakkert speilet seg i overflaten. Bølgene som morgenens eneste båt lagde har for lengst krøpet i land og etterlatt sjøen som en sellofankledd oppnedhimmel.  Vinden har ikke våknet ennå og de helsikes bråkete kråkene som prøvde seg forsvant foran noen susende kongler. Fjæren seilte videre. Kanskje den skaper undring hos andre langs kysten utover. Kunsten å la en fjær bare være en fjær er vanskelig. Av og til drepende kjedelig. Av og til feil og av og til riktig. Denne morgenen føltes det riktig. Sitte ned, ta en varm smak av kaffen, kjenne nattekjøligheten i svaberget og la hodet helt stoppe opp med synet av fjæren i himmelen i havet. Stille hav, stille himmel, stille hode.

Ofte nok opplever jeg at en fjær blir til ti høns. Denne fjæren skulle bare være en fjær.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s