SyreTrip; Den fineste turen.

syretrip_tommetanker

I skogen rundt Kristiansand er det stier og tråkk over alt. Der hvor alle skulle tru at nokon kunne bu, bor vi. Og rundt oss har vi turløyper i fleng. Vi er flinke til å ikke stå så stille vi som bor rundt disse stiene. Og jeg er kanskje en av dem som står minst stille og har gått på mange av disse tråkkene. Av og til på, men oftest av disse stiene. Og jeg tror jeg har funnet den fineste turen. En tur som starter kjedelig ved Voie Kirke, men som fra første steg bare blir bedre og bedre. Den ytre turen mot Møvigveden er en historie i seg selv. Terrenget forandrer seg fra åpen høyfjellslookalikeskog til tett og frodig urskog. Syrer og myrer, stup og stopp. Stille tjern og flotte badevann. Bekker som sildrer og bekker som buldrer.

movigveden_utsikt_tommetanker

Og for de som ikke liker nærsyn kan få vakre utsyn. Både ut over holskogen og utover Flekkerøya og havene uttafor. Så gjør som skogen, sett kryss ved denne stien slik at du husker den.

kryss_i_skogen_tommetanker

Ta den og kos deg. 7 kilometers rundtur som er verd strevet. Barnebarnet begynte å mase om vi snart var framme mens vi ennå kunne se bilen. Han glemte snart avstandene og med litt hjelp av GPS og tracking og noen blåbær og litt syre holdt han hele veien. Akkurat som Maya og meg. Ta turen du og. God Tur. Det beste av alt for trette bein er at det er kortere hjem enn dit.

movigveden_tommetanker

loypa_movigveden

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s