Himmelspeil på Veggjine

trolldom_hovden_tommetanker

I går møtte jeg veggen, eller Veggjine som det heter her. Jeg møtte den frivillig og gikk den i møte. Kjærlighet ved første blikk. Turen er en stor anbefaling verdig. Fjellpartiet Veggjine som er litt innpå og oppå og innaførr Hovden har sitt navn med rette da ene siden av fjellet er som en lang vegg. Mye bratte ting. For de som har gått til Sloarås Turisthytte så kjenner de sikkert Krosslosskaret (sementskaret). Det er der hvor alt mot svikter på en ellers fin skitur. For etter å ha gått oppover og oppover og oppover fra Hovden og endelig er på høyfjellet kommer du til Krosslosskaret. En helsikes bratt og altfor lang utforbakke. En moralnedbrytende bakke. Altfor bratt til å renne utfor. Og når du tror bunner er nådd går det opp for deg at du skal oppfor denne igjen på vei hjem igjen. Gudd. Vel, dette skaret går gjennom Veggjine fjellene. Så i dag ,når jeg hadde hatt en flott tur innover til Krosslosskaret gikk jeg oppover istedenfor å gå nedover .

v_for_veggjine_tommetankerOpp på de høye toppene. Det var en perfekt dag. Det lå igjen nok snø fra første snøfall til at det var som pynt på nutene. Kalde netter hadde gjort vannene og pyttene om til himmelspeil og alle våte myrer var spaserbare. Ekstrabonus er at fjellet er sauefritt nå. De fleste av fjellets bjellebærere er henta ned og gjøres klar for grytene. Toppene på Veggjine er ganske lette å komme til. Av og til bratt men du finner alltid en vei. Terrenget der oppe er flott småkupert. Fra den øverste toppen ser en langt og lengre enn langt på en magisk dag som denne. Den høyeste er på 1341 moh. Høyt og hærlig. Både knær og lår og rygg fikk kjørt seg i går. Men de smiler alle sammen. For i dag skal jeg sykle til Galten.

veggjine_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s