Riddere, murere og Maria i Kristiansands styggeste bygg.

kristiansands_styggeste_hus_tommetanker

Jeg tror jeg har sett gyset. Jeg har sett det før og tenkt det samme hver gang jeg går forbi. Gudd å stygt. Akkurat som enkelte som går forbi meg. Men det jeg går forbi er så mye større enn meg. Det handler om et bygg og om Tempelriddere, Mariaordenen og Frimurerne.  Jeg vet hvor de holder hus. Ganske enkelt siden de av en eller annen grunn har store skilt på dette gorrate bygget. Hvem ønsker å rope ut at; “Her bor jeg!”. Men de står for der de er, og det skal de ha respekt for. Selv om definisjonen av stygt er svært subjektiv og forutsetter diverse kulturelle og sosiale sammenhenger vil jeg anta at jeg ikke står helt alene i min bedømmelse av denne klumpen. Og ord som tvangsregulering og ekspropriering og fulle frie murere finner vei inn i hjernebarken hver gang uhyrligheten passeres. Jeg er vel inne på rett spor når jeg antar at riksantikvaren, byutviklingsstyret og rådet for estetikk i murbyen er medlemmer av overnevnte bander og samles i dette klubbhuset fra tid til annen. Sikkert lignende meg der og ; det er nok fint på innsiden. Eller er de bare en gjeng med estet-ikkere som gir fan og tar seg en murer? Og dersom TempelRiddere er fornøyd med slik losjering bør de omskoleres. Men jeg lar meg her irritere av noe som er avhengig av mitt veivalg, så det blir muligens en stund til jeg passerer denne arkitektoniske vorten neste gang.

kristiansands_styggeste_hus_2tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s