Gikk du glipp av Gloppefoss

gloppefoss_tommetanker

Hvorfor ikke la turen bli en del av ferien. Tenk på alle de gangene du ikke stopper. Alle de gangene du kjører forbi. Ikke fordi du ikke har tid, men fordi du er på vei. Mentalt er du klar for å komme frem til et eller annet innen normal gjennomsnitts idealtid. Men jeg tror alle allikevel har sett langt etter ting langs veien. En rasteplass, en utstilling, en butikk, en avstikker, et tre, en elg, et eller annet. “Hvorfor stoppet jeg ikke?” tenker vi altfor sent og gidder ikke snu, selv om vi bare har kjørt 200 meter lenger. “Der må jeg stoppe en gang”, tenker vi og stopper der aldri. Ofte er turen til hytta raskest mulig transport i bevistløshetens navn. Noen velger 20 forbikjøringer på vei opp eller ned bare for å komme 10 minutter raskere opp. 10 minutter de ikke trenger til noen ting. Jeg er en av dem som stopper av og til. Tar en pause og opplever noe nytt langs veien. Denne gangen var det min bror som tipset meg. “Ta turen opp til Gloppefoss. Det er verd det”, sa han. Og han er jo min storebror så jeg hørte på han. Kun en halvtimes tid etter jeg forlot Hovden, stoppet jeg.  Like ved Sanden Såre går det en liten vei oppover. Og etter en times tur oppover og innover langs en liten elv og i et trangt juv så jeg fossen foran meg. Og etter nye 10 minutter stod jeg stille foran den. Det var den som pratet; høyt. Nesten 300 meter fra topp til bunn, så den ruver. Kan bare forestille meg hvordan den er i vårsmeltinga. Jeg tror jeg må stoppe her igjen. Turen er mye oppover, men allikevel lettgått. Elva må krysses noen steder og det kan være pes når det er mye vann vil jeg tro. Jeg så fisk i elva og beverterasseblokk.

beverdemning_gloppefoss_tommetanker

Minst 4 demninger på et kort strekk i elva. Det sikrer nok solid innavl i den slekta. Skogen rundt elva bar klare spor etter fest med bevertenna i nevertapeten. Flott natur og en fin tur. Glad jeg stoppet og ikke kom hjem i tide. Eller det var kanskje akkurat det jeg gjorde.

gloppefoss_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s