En helt uvanlig morgen

rose_tagging_tommetanker

Den nye veien jeg gikk fra busstoppet til jobben i dag var lengre enn vanlig, men den gikk fortere fordi den gikk langsommere. Jeg gikk på feil buss i dag. Etter at skoene var trødd ned i og skotuppene beglodd hele veien til buss-stoppet kikket jeg ut i luften uten å tenke til jeg så bussen i sidesynet. Uten sjel og sans og tilstedeværelse gikk jeg om bord i bussen og dumpet likegyldig ned ved siden av en ikke person. Først på Bjørndalssletta gikk det opp for meg at jeg hadde gått på feil buss. 18A istendenfor 18. Og jeg skulle ikke der den skulle. Jeg hoppet av på neste stopp. Her festet jeg igjen blikket et sted i luften og med autopiloten aktivert satt jeg en sko foran den andre mens jeg var oppi. Slik gikk jeg fra brannstasjonen og over broa. Det var i enden av broa jeg våknet. Autopiloten gikk over til manuell styring. Jeg så en trapp ned til en gangsti langs Otra. Det var her det startet. Min vidunderlige tur. Jeg kikket. Jeg så. Jeg oppdaget og tenkte. Jeg så på vanlige ting og uvanlige ting. Jeg så ting jeg aldri har sett før og jeg så ting jeg aldri vil se igjen. Jeg ble imponert over brosteinleggere i posebyen. Jeg så en vakker oktober-rose, jeg så et lysegrønt hus og jeg lurte på hvordan Lenas Formstekte smaker. Jeg irriterte meg over tagging og så en blå sportsbil. Og hva har Thom Hell og Klubb Rosin til felles? Jeg lurte på mannen på Wayns Coffee leste på.  Den nye veien jeg gikk fra busstoppet til jobben i dag var lengre enn vanlig, men den gikk fortere fordi den gikk langsommere. Jeg tillot turen å bli en opplevelse. Det er noe jeg glemmer litt for ofte. Å være til stede der du er. En morgen kan inneholde så mye mer enn deg selv.

dagen_i_dag_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s