Morgenens maleri; Oksøy Fyr

oksoyfyr_tommetanker

100 meter ekstra. Og 100 meter tilbake. Det var alt som skulle til for å se naturens maleri. Et flyktig kunstverk i et flyktig hode. En gyllen glød skinte inn i bussvinduet og fikk meg nyfiken til å gå en ny vei til jobben i dag. Ikke den korteste, og ikke den lengste, men i dag den fineste. Ned til havet og utsikten utover. Øynene stoppet ikke før de kom helt ut til der hvor hav og himmel møtes. I dag var det bare slik at de møttes ikke, de vokste inn i hverandre og ble ett. Og midt i alt lyset der ute hang Oksøy Fyr i luften og viste vei for Color Line sin SuperSpeed som kom seilende på skinner av sol.

superspeed_oksoy_tommetanker

Opplevelsen sitter i ennå. Det er noen timer siden nå men bildet var så underlig vakkert. Etter jeg tok bildet ble jeg sittende stille ganske lenge og bare se. Og alt dette bare fordi jeg gikk litt lengre enn vanlig.

oksoyfyr_3_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s