Endelig bestefar, nesten

 

Kanskje til neste år. i 2017. Jeg er tålmodig. Det skal jeg ha. Jeg er uvanlig vennlig innstilt til venting. Med mye sykdom i familien blir utsettelser og forlengelser  en forventet del av virkeligheten. Jeg er jo selv en treig sørlending, og av og til så treig at jeg må vente på meg selv. Et par barnebarn som har selektiv hørsel og tidvis totallammelser i eksempelvis påkledningsfaser har også utvidet min ventekunnskap. Det siste barnebarnet har innlemmet seg i denne rekken av venting. Det gjelder taleevnen denne gangen. Nå skulle jeg ønsket meg litt hurtigventing. For denne lille kroppen prøver å prate om dagen. Lyder blir satt sammen og enkelte ord blir formet. Men for det meste er det kun hun som skjønner noe av bablingen som kommer ut. Hun sier navn som tilsier at det er oss hun mener. Ikke fonetisk korrekt men nok til at den det er rettet mot skjønner det. Det irriterende er at hun i mitt tilfelle har insistert på å si “bestefar”. Et to/tre-stavelses ord som ho burde gitt opp med en gang. Rett og slett for vanskelig for en liten grønnskolling innen pratens verden. Derfor begynte det lille hodet med en og en stavelse. Og i tillegg til det fonetisk ukorrekte har jeg en god stund nå bært navnet; Bæss. Til stor glede for hennes to litt eldre søsken. De har tatt ansvar og påpekt ovenfor sin lille søster at Bæss bør aller helst uttales med en tydelig J til slutt. Så fornedrende det enn er så må jeg nok en gang vente. Ta tiden til hjelp. Jeg ba henne innstendig om å gå til logoped, men det ble ikke etterfulgt. Selv om ventetiden er lang og full av “Bæsssj” går den heldigvis mot slutten. Hun har nå lagt til det helt korrekte “far” på slutten.

Jeg ble kanskje ikke Bestefar helt sånn med en gang men jeg ser lyset. Satser på at Bæsjefar-perioden blir kort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s