Tid for hagearbeid

plante_øl_tommetanker

Grønn og deilig. Slik er våren. Luften dirrer, fuglene sitrer og sevja fyller russen. Det er tid for hagearbeid. Plante sine frø og velge sine kamper. Det sies at noen har grønne fingre. Det er de med talent for hagearbeid. Og jeg kjenner ei på Tveit som får alle planter til å trives. Tror vekstene trives hos henne helt til de blir tatt i luggen og røska ut av heimen. Slik er det ikke hos meg. Talentet mitt er muligens ikke knyttet til velvoksne tomater, eller bugnende brokkoli. Jeg er egentlig lei mine egne forsøk. På randen av oppgivelse. Personlig er jeg drit lei bitte-små gulerøtter, skakke løk, halvråtne jordbær og musespiste purrer. Eller agurker som viser seg å være gresskar. Sitte der time etter time å stirre på en jordflekk og håpe at det skal titte opp en grønn stengel som skal bli til ett eller annet er nok ikke min styrke. Hva det skal bli tok vinden med seg sist det var ruskevær. Og kommer det først opp et lysegrønt håp trenger det pleie. Snakkes med (ikke bannes til tydeligvis). Vannes regelmessig. Lukes og ryddes. Og når en først hopper over et par lukesesjoner blir det plutselig umulig å vite hva som er hva. Mat eller ugress. Da kan jeg enten velge mellom å utelate luking til jeg kjenner igjen hva jeg sådde eller spise alt med en gang. Eventuelt luke med bind for øynene og ta sjansen. Random luking er gøy men ikke særlig verdsatt i bransjen. Så i år driter jeg i pepperkaker, gulerøtter, kålrot og presille. Prøver noe nytt.

Jeg følger hjertet denne gangen for jeg hørte et uttrykk jeg tror på.

“Man høster som man sår!”

Gleder meg til det spirer.

organic_ale_beerscapeme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s