Restene av en dag

ragnhild-tommetanker

Jeg går og smiler og tenker på en dag som var. Samtidig rydder jeg litt på det flat-trampa gresset foran hytta. På benken jeg flytter på satt Kent og Stig. Kent ser jeg ofte, Stig var det mange år siden. Og i stolen jeg akkurat bar ned til brygga satt Merete. Hun hadde med seg hjemmelaget himmelsk kake. Og til Maya og meg gav hun Plumsauce og Chutney da hun kom sammen med Paul. I stolen ved siden av satt Birger fra Grovika og hørte Pauls “Story about the Penguins”. Og Tequillaflasken Stian hadde med lå på bakken. Jeg la den i tomgodskurven.  Innholdet er kanskje borte fra flasken, men jeg antar det lever videre i enkelte kropper. Ganske lenge. I kurven ligger også vinflasker, brusflasker, bokser og svekkede minner. Det er restene etter en fin-fin kveld sammen med venner jeg rydder vekk. Vi ble mange tilslutt. Og vinden som forsøkte å ødelegge festen klarte Maya å lure. Brygga som jeg hadde kledd til fest ble forlatt da alle gjestene var kommet. Gjestearbeidere ble satt i sving. Festen ble flyttet til wanne-be-plenen foran hytta. Den eneste som ikke ble med opp var vinden. Og Siv og Monica beviste nok en gang at ekte kokekunst er en kunst. Et mesterverk av en italienskinspirert maritim pastavariant ble tiljublet av alle som var der. En skjellsettende opplevese. Latter, god stemning og kos overdøvde måkenes gledeshyl når middagsrestene ble spredd ut over svabergene. Mikyung ble nesten spist hun også. Ikke av mygg men av måker. Og mens jeg poserte på fjellet med en niese satt nevøer, venner, kusiner, flere nieser og onkler og ennå flere venner og barn og koste trygt inn i natten. Grillen jeg snart skal trille ned til sin faste plass vartet opp med et sprakende bål den kvelden. Det flakkende lyset fra flammene varte helt til det slukket og de siste dro hjem. Takk alle sammen. Takk for laget Maya og Stian og Markus og Oda og Ragnhild og Rory og Gunnar og Siv og Monika og Paul og Merete og Ole og Mikyung og Birger og Helge og Marit og Kent og Stig og Elise og Marianne og Alan og meg selv.

sommerfest_tommetankerrestene_av_en_dag_tommetankermikyung_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s