Vi vant kunstverk

onsdagsseilasen_tommetanker

Jeg var så heldig sist onsdag. Jeg vant. VANT. I kunstlotteriet. Og jeg som verken hadde kjøpt lodd eller tippet. Onsdag 6. september. Det var da jeg vant. Det var tilfeldig at det var jeg som vant. Alle kunne delta og alle kunne vinne. Jeg tror faktisk det var mange lykkelige mennesker som mottok kunstpremier denne dagen. Det var kjempegøy. Jeg mottok premien på hytta sammen med kone og tre barnebarn. Og premien var kunst. Hvem kunstneren er strides de troende om men det er egentlig ett fett. Noen mener det er Gud mens andre tror det er Darwin. Egentlig det samme det så lenge det er så flott. Vi bare stod og nøt disse motivene som omgikk oss. Fargebruken var dempet vakker og voldsomt spektakulær på en gang. Store og små penselstrøk forsvant i horisonten i en langsomt skiftende installasjon. Kunstverkene omga oss helt til solen gikk ned.

lucas_hytta_2tommetankerbella_hytta_tommetanker

Vi bor ennå på hytta. De fleste av båtene har begynt å fryse og lagt seg til for vinteren så det er stille og fint langs fjorden. Av og til litt vind. Av og til litt nedbør. Men mest av alt ro. Og på en kveld som dette kan livet kan muligens bli bedre, men ikke så mye.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s