En alvorsprat

en_alvorsprat_tommetanker

Kjære Nordlending. Det får være nok nå. Vi her sør har hatt tre fulle dager med nesten sammenhengende overskyet vær. Det har vært helt ned mot nordnorske sommertemperaturer her nede. Regn har det også vært. Opptil flere timer i strekk. Slikt blir man værsjuk og blaut av. Så bringer våre landsdekkende kringkastere inn bilder og levende film fra et Nord-Norge badet i sol og varme. Tante Facebook hjelper heller ikke.  Det flyter over av vakre landskaper og smilende fjes. Men det er nok nå. Dere har hatt deres skjerv av penværet. Dere er vant til en sommer som aldri kommer. Det er ikke vi. Dere sier hele tiden at “Vi står an a!”. Det gjør ikke vi. Dere er vandt til mørketida og mørkets makter. Det er ikke vi. Så slutt med finværet og finn fram høsten slik den skal være norraførr. Enkelte klimaendringer skal man bare ikke helt uten videre godta.

Til og med syra er blaut.

syre_tommetanker

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s