Søhøylandet = Høyt anbefalt. Men blindpassasjeren dro opplevelsen litt ned.

Error
This video doesn’t exist

Midt i Danmarks Alper finner vi Søhøylandet! Og det er en, om ikke flere anbefalinger verdig. Vi sørlendinger har en tendens til å trekke til strendene, til havet. Innen hørerekkevidde av bølgeskvulp selv når vi drar til Danmark. Skagen, Hirtshals, BorkHavn, Skallerup. Kanskje vi er trukket dit av strendenes myke former og vakre klitter? Vel. Ikke vi. Ikke denne gangen. Påskeferien vår ble lagt til Søhøylandet. Midt i Danmarks alpelandskap, I Gjern kommune fant vi et flott feriesenter.

søhøylandet_danmark_tommetanker

Lalanda Søhøylandet. Med oss kom sønn med gøy familie. Kone og tre barnebarn. Lite visste jeg om blindpassasjeren. Hun som kom ut av eska og satt i vinduskarmen hele uka. Sønnen kastet lange varme blikk mot henne hele tiden. Svigerdatter skulte. Hva skjer? Svært irriterende fjott peis, tenkte jeg om henne. Men Mrs. Google var med og hun var slått på. De sier hun er smart, men jeg er skeptisk. Det er mulig hun virker mindre smart på grunn av alle de dustete spørsmålene hun får. Kanskje hun er et hjelpemiddel som over tid gjør oss hakket mindre smarte. Vi brukte sikkert en time på å få henne til å skrive en ubrukelig handleliste. Og min svigerdatter nekter hun å lytte til. Kanskje mrs. Google er fremmedfientlig. Jeg tror det. Desverre opplevde til min egen forskrekkelse at jeg også begynte å stille henne spørsmål. Det endte rett så ofte i en heidundranes krangel. Hun likte ikke argumentasjonen og tok sjelden en debatt. Skulle tro hun var sørlending. Da var det godt at vi var på Søhøylandet. Der er det flott utenfor hyttene og. Jeg gikk ut. De kaller det selv Danmarks Outdoor Capital. Og de har rett. Vakre skoger. Fine sjøer. Masse aktivitetstilbud om du liker å bli dradd ut av hytta. Sykling, hekling, klatring, padling; egentlig alt. Strender var det ikke, men badeland i alle retninger. Århus er ikke langt. Men ennå nærmere lå flotte Silkeborg. Vakker selv på en folketom skjærtorsdag. Og sprudlende på en lørdag med fulle gater og levende torg. Og fjellene omkranset oss. Himmelbjerget og Møllehøy lå i horisonten. Vi koste oss, og med kun en liten time unna Legoland kunne ikke det heller velges vekk.

Det ble en fin ferie. Takk for turen. Dette må vi gjøre igjen en annen gang. Men kanskje ikke invitere med mrs. Google.

https://www.landal.no/park/sohojlandet

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s