Trafikale fartsholdere og en motor med selvinnsikt

fartsholder

Need for speed vs. No Need for Speed. Irriteres du av Scootere? Ikke jeg. Men jeg tror kanskje jeg er den eneste i landet som ikke lar meg irritere av scootere som kun kan konkurrere i 0 til 100 i fritt fall. Mange ord som slettes ikke hører hjemme her på Sørlandet kommer kjapt inn i samtalen når jeg nevner ordet moped og ordet scooter. Disse tohjulingene som ikke har pedaler, men motor, og allikevel nesten kjører seinere enn de som har pedaler. Midt i beste førskoletid er hovedveiene fylt med håpefulle videregåendestudenter som putrer seg på vei til første time, pent sittende på sin scooter. Med målrettet iver drar de på alt de kan. Håndledd blir vridd ut av stilling og hvinet fra motoren hyler. De kjører så fort de orker,- og det er seint. De er trafikkens fartsholdere. Motorveiens hjelperyttere. De lar oss få tid til å tenke og ha fred på veien, om vi vil. Jeg har som regel god tid og lar meg ikke irritere av disse trafikale bremseklossene. Noen ganger virker det som de kjører så seint at du tror de rygger. Det er jo ikke deres skyld. Det er de folkevalgte som mener det er farlig å holde farten til resten av trafikken. De gjør sitt beste for at den delen av Norge som ligger nær en videregående skole skal bli irritert i trafikken. Scootere går seint. Slik er det bare. Gi dem plass og rom og stress ned.

Dog ble jeg litt overrasket da jeg oppdaget hva en av disse stolte motoriserte innretningene heter, SpeedFight3. Snakk om selvinnsikt. Kult.

speedfight3_tommetankerspeedfight3_peugeot_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s