På tå hev! Det handler om ME

Fevennen_ME_tommetanker

Fedrelandsvennen har en artikkelserie om ME. Det handler om ME. Det handler også om meg. Hill, hill til dem. For sykdommen trenger oppmerksomhet. Og de som ikke kan rope høyt trenger å bli hørt. Og alle som er berørt trenger informasjon. For vi er på tå hev! Jeg har ikke ME. Men ME har styrt mange av mine år. Sykdommen har hatt min fulle oppmerksomhet. Kanskje jeg får den en gang, men jeg har den ikke nå. Heldigvis. For jeg kjenner til den og hva den gjør med de som har lidelsen. Og hva det gjør med oss pårørende. For jeg er pårørende. Min kone fikk langsomt ME. En klassisk ME historie med utallige feildiagnoser og leger som ikke trodde. Vi byttet fastleger til vi fant en som kanskje ikke trodde, men han var i alle fall åpen for muligheten om at ME fantes. I årene som fulgte var jeg på “tå hev”. Jeg var hele tiden på vakt. Etter lyder. Etter lys. Etter forstyrrelser som kunne forverre en allerede dårlig tilstand hos min kone. Vi solgte hus og flyttet til en lettere bolig. 4 ganger flyttet vi bosted for å finne et sted som var stille. Underveis forsøkte vi ulike behandlinger som ikke virket. Hele tiden på vakt. Også på jakt. Etter løsninger. Skolemedisinen hadde ingenting. De kan hjelpe med lindring, men ikke bedring. Så vi gikk etter dem som sa de kanskje kunne hjelpe. Hadde ikke du også gjort det?

Til slutt endte vi opp på Kanariøyene hos en mann som ble kjeppjaget fra Norge. Uthengt i Dagbladet, anmeldt av helsetilsynet. Til tross for at han har hjulpet veldig mange var det mistenkeliggjørelse og heksebrenning som var fokuset. Under sitt opphold i Norge for 10-15 år siden valgte Dagbladet å vinkle en sak mot denne mannen på en ensidig mistenksom måte. Og googler du navnet hans kommer denne saken frem. Jeg kjenner ikke mye til hva som skjedde den gangen. Men etter at vi kom i kontakt med noen som hadde vært hos han har vi egentlig kun hørt om mennesker som har fått hjelp. Hans hjemmeside forklarer hans måte å hjelpe på.

https://cureformecfs.wordpress.com/

Selv er han ikke en lett mann å bli klok på. Kort i sine svar. Litt bitter på verden kanskje. Men han kan sine ting. 16 års utdannelse i Kina. Han vil kanskje heller hjelpe folk enn å bruke masse tid og energi på negativitet og mistenkeligjørelse. Ikke vet jeg. Vi blir kalt naive fjols som brukte nesten 200.000 på hans behandling. Men denne gangen var det greit å være naiv.

For Maya er et nytt menneske nå.

Og jeg er mindre og mindre på tå hev. Snart treffer helene bakken.

Det virker muligens ikke for alle. Men det virket for oss.

PS. De andre som var hos han samtidig som Maya har også blitt mye bedre.

Hilsen Tomm Erichsen

Avrørende

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s