Kort tid og lite igjen. . . . . . . . . Kjøp nå!

hastverk_tommetankerI det du i nysgjerrighetens navn stiger inn i en nettbutikk har du sikkert sett varslene; . “Salget slutter om 1 dag 13 timer 54 minutter og 2 sekunder. Salget slutter om 1 dag 13 timer 54 minutter og 1 sekund. Salget slutter om 1 dag 13 timer 54 minutter. Salget slutter om 1 dag 13 timer 53 minutter og 59 sekunder. ” Eller kanskje du blir varslet om at det kun er 5 stk. igjen, og så plutselig 4. 

WOOPS! FAEN! SKAL; SKAL IKKE. IKKE GÅ GLIPP AV GLIPPEN. KJØP, KJØP, KJØP.

En stressfaktor legges til vårt potensielle kjøp. Følelsen av tidsnød eller produktmangel plusses på prisen. En slik nedteller og stress-øker kan du installere i nettbutikken din. Gratis! Et firma som leverer disse nedtellingsløsningene gir de bort gratis.  Det er kun i bytte mot sjelen din, og mine handlevaner. Firmaet samler all info om våre klikk. Måtene vi blir sporet på og loggført på er mange. Vi legger igjen våre digitale spor over alt. Og de har en verdi for dem som vil selge oss noe. Og her har vi løsninger som skal øke vårt handlestress. Skape en illusjon av lite tid igjen, eller snart tomt på lageret.  Som kunde skal vi oppleve økt handlepress ved å føle tidsnød. Vi skal bli stresset til å gjennomføre et kjøp vi sannsynligvis ikke hadde gjort. Og statistisk virker det. Vi er slik vi mennesker.

Det er en kynisk verden og kynisk taktikk. Men så lenge den virker så finnes den. Og kanskje de som buker slike virkemidler ikke helt har troen på egne produkter.

Tenkte bare å si i fra

Men om du er en sjel-løs nettbutikkeier kan du laste ned slike tellere herfra;

CREATE URGENCY

stress_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s