De fine avtrykk

IMG_3638.JPG

Enkelte vil nok kalle det skitt. Andre kaller det dritt, fysj og æsj. Størkna fett og appelsinsaft utover glasset. Og i seg selv er det jo kanskje det, i sin enkleste kjemiske analytiske form. Men det er tankene knyttet til denne dritten som er fin. Akkurat som når jeg går i skogen og ser avtrykket av en elg er det ikke en fordypning i jorden jeg undres over. Det er ikke noe nedtrykka torv jeg har bildet av i frontal-lappene. Jeg ser skogens konge. Majestetisk seilende innover myra. Noen avtrykk gjør slike ting med deg. Og avtrykkene som dimmet solstrålene denne morgenen lagde fine bilder i hodet. Bilder av klissete barnehender. Av et barnebarn på under meteren med svært begrensede tale-evner som like etter å ha prøvespist en appelsin løper til verandadøra for å peke på katten som var der i sted. Høylydt plaprende om noe som verken Google Translate eller vi klarer å tolke. Toneleiet antyder at ungen er sterkt kritisk til  at ikke naboens katt ventet på at dette lille mennesket skulle komme helt fram til døren. Fine avtrykk. Og det er slett ikke vaske-vegring som får meg til å la de stå et par dager til.

Til alle avtrykk hører det en historie. Og denne var fin.

avtrykk_2_tommetanker.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s