Kvarodden en solskinnsdag. Ta turen om du tør!

kvarodden_edderkopp_ta_turen2_tommetankerKvarodden er Odden hvor tysk paranoia en gang herja. Nå er det edderkoppene som har overtatt. Jeg har nesten vært der mange ganger. Men bare nesten. Det er en fin lang-grunn badestrand der. Den har jeg vært på. Men jeg har ikke gått utover den lange odden som strekker seg ut i Kvåsefjorden. Der ute, på en høyde, ser vi nesten til Danmark. Utsikten er lang og utsatt for vær og vind. Men i dag er det stille og sol. Da de som snakket tysk tok over Norge en stund på 40 tallet rakk de å bygge ufattelig mye langs vår lange kyst. Også her på Kvarodden. Godt bevarte skyttergraver. Best i Kristiansand faktisk. Her er Maskingeværstillinger, bunkerser og ikke minst fine bålplasser. For midt i dette forferdelige minnet fra en ubrukelig krig satt vi i kveldssolen og grilla pølser. Og det var fint. Jeg kunne fortelle dem litt om stedet. For jeg hadde leste meg opp og gjort mine små turforberedelser og tre hodelykter lå i sekken sammen med laktosefrie pølser og sitteunderlag. Jeg kunne fortelle dem at det rustne kanontårnet en gang satt oppå en fransk Renault FT17 stridsvogn som tyskerne erobret i Frankrike i 1940. Det var 20 unge tyskere som bodde her i 5 år og passet på. Sikkert et fin sted å tjenestegjøre på. Jeg kunne fortelle at alt dette ble bygget for å stoppe engelskmennene som aldri kom. Det litt pussige er at engelskmennene opprettet en treningsleir innerst i denne fjorden, på Isefjær,  etter at tyskerne hadde reist hjem igjen. Jeg kunne fortelle mye men det er begrenset hvor lenge en tre-åring, en 8-åring, to 11-åringer og min sønn og Siv gidder å  holde fokus. De hørte fort nok og det var gøyere å klatre og hoppe og slåss og grille og rulle. Sant nok. Men Kvarodden er verdt et besøk en solskinnsdag.

kvarodden_historie_kanon_tommetanker1

Les mer om stedets historie her.

https://digitaltmuseum.no/011085440999/kvarodden

kvarodden_bålplass_tommetankerkvarodden_oversikt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s