Kos må bevares.

markensgt_32_tommetanker2

Hva med å bevare trefasaden til Markensgate 32. Bevare den gamle stilen. Bevare den visuelle kosen og riv alt annet. Stapp et glasstårn eller noe annet ned igjennom det gamle taket! Da kan du gå inn fra Markens,  gjennom den gamle døra og inn i et større, nyere rom. Et nytt bygg, muligens litt finere enn jeg har skissert her, kan reise seg opp og ut av taket til det gamle hvite huset.

Vi bor i en fin by og har ei fin gågate. Vi må forsøke å holde den fin. Den må fornyes og effektiviseres, men tradisjon og kultur må bevares også. Det er ikke så mange hvite “sørlandshus” igjen i Markens. Jeg synes ikke planene til han som skal bygge ut dette er med på å gjøre byen finere. Bygg skal være effektive og bygg må generere penger til de som har penger. Men byggene i Markens må også gi noe mer enn penger i banken til eierne. Kristiansand er en kose-by og ikke en storby. Utbyggerne kan velge å sette spor etter seg. Gjøre det lille, eller det store, ekstra, når de skal endre noe. Utbyggerne av Torvkvartalet har klart det. De har laget nytt og gjort det finere og bedre men beholdt noe av det gamle. De har beholdt kosen.

De har et stort ansvar de som bestemmer her i byen. Vi vanlige fotfolk kan være enige eller uenige. Jeg er oldschool og liker mye av det gamle, men også det, innovative og morsomme. Jeg liker å bli overrasket. Håper de klarer å tenke nytt ennå en gang når det gjelder dette fine lille torvet i byen vår.

markensgt32_tommetanker

Slik vil utbygger at det skal bli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s