Forby alle . . . . .

forby_alle1_tommetankerDet er nok et knippe mennesker her i byen som helst så at det stod det jeg først trodde jeg så, men de er få. Heldigvis for det. Min lille og uhyrlige lesefeil kom i det jeg fulgte etter de blaude skotuppene nedover Markens. Mitt morratrøtte busstryne med lua nedi øyenbryna og sørlandsvinterbedugga briller myste opp mot himmelen og alle de fargerike fanene som så ned på meg fra stolpe etter stolpe. “Hæ!” tenkte jeg og stoppet opp. Ennåikkeheltvåkenbesløra øyne hadde heldigvis lest feil. Det stod ikke det jeg trodde det stod. Da hadde jeg flytta. Med litt lett brillevask og vottegnikking i øyna for et bedre klarsyn ble FORBY ALLE korrekturlest til EN BY FOR ALLE. Sånn! Det var noe annet. Det var oppklarende. Her vil jeg bo. Jeg gikk videre med et smil.

Kristiansand kommune, Arkivet, UiA, Fylket og diverse departementer tar i et tak og jobber for at denne fine byen vår skal være ganske så bra å bo i for alle som kommer hit. Og denne uken har de masse arrangementer som peker på de gode tingene, de ikke så helt gale tingene og de tingene som kan blir bedre. Men mest av alt er det arrangementer som bringer oss sammen om byen vår og alt vi har felles. Vi deler jo på dette spesielle lille stykket av denne store kloden. Stort klapp på skulderen til de som får dette til.

Det er jo så fint her at vi er nødt til å dele. Alle fortjener en del av denne smeigekaga.

Full oversikt her;  EN BY FOR ALLE

en_by_for_alle_gate_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s