Øvelse gjør mester.

 

vennesla_bolten_tommetanker

Planlegger du tur til KjeragBolten til våren kan du legge deg i trening oppe i Vennesla. I skogene oppafor og innafor Vennesla ligger den. Kjerag-boltens lille fetter. Kilt fast en gang for en stund siden, akkurat som sin noget mer spektakulære slektning. Over den frådende vinterBombekken henger den. Den er ganske enkel å komme ut på men lett å gå forbi. Og vond å dette ned fra. Også det ganske likt bolten over Lysefjorden. På Kjerag har jeg vært flere ganger. Dette var min første tur til Vennesla Bolten. Kun et godt tips fra en turvant Venndølvenninde fikk meg til å finne den. Den er jo litt kul og vel verdt et kryp oppå. Så dette krypet krøyp oppå. Lukk øynene og drøm deg til Kjerag eller andre bolter. Rent bortsett fra at Bolten var kul var turen strevsom. Vi skulle gå en rundtur fra Bommen og Skådane via Rampa og Smååsane. Dessverre ble turen halvparten så kort og dobbelt så lang. Naturen hadde valgt å islegge stien med glasert glasur, og med to ikke så veldig turvante turvenner ble det en tur hvor angsten for hoftebrudd, ankelknekk, tannknusing og kneskålforvrengning tok vekk mye av fokuset av skogen rundt oss. Da blir en kort tur gjerne litt lang og for ikke å gå tilbake i stummende mørke på klink is fant vi veien ut til Smååsane og trygg, god, nystrødd asfalt under beina. Men av det jeg så gav turen meg lyst til å komme tilbake. Dog uten ispigger, krykker, strøsand og luftambulansen på speed-dial. (For øvrig er et av bildene på denne siden manipulert. Forsøk å finne ut hvilket.)vennesla_bolten1

vennesla_wow_tommetanker

vennesla_bolten_2_tommetanker

Turbeskrivelse;

Fin Fin tur i Vennesla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s