Stjernehimmelen! En god grunn til å besøke Lillesand

stjernehimmelen_tommetanker

Vi hadde ingen god grunn til å stoppe i Lillesand så vi kjørte videre til Grimstad. Der så vi på slike senger du bretter opp og inn i veggen. Vi får gjester på sommeren. Og for at gjester skal komme igjen må de behandles pent og de må sove godt. Sengene var fine og det blir nok en slik. På vei hjem hadde vi heller ingen god grunn til å stoppe i Lillesand. Men en treåring i bilen fant på en god grunn, i alle falle i hennes verden. “Is!” sa hun. Vi hadde jo liksom lovet is, så vi besluttet å svinge ned i Lillesand sentrum og finne en kiosk. Det beynte å regne. Faen, tenkte jeg. Vi hadde allerede svingt av superduper highway og foran oss lå Lillesand storsenter. I alle fall tørt, og de har sikkert is, tenkte jeg videre. Jeg stoppa, tung i blikket under tunge skyer og gikk inn i Lillesand Storsenter.

Senteret var som sentere er. Umiddelbart utmattende. Der var mat, blomster, leker og klær og bøker og klær og klær. Alt hva vi mennesker trenger. Det vi trengte var is og en stol og en kopp kaffe så vi gikk mot senterets kafe med det svulstige navnet; Stjernehimmelen. Jeg forventet et sted hvor en tar en kopp kaffe og en is og drar igjen. Slik senterkafeer ofte er. Men Stjernehimmelen ødela min forutinntatte forhåndsdømming. Den gav et positivt førsteinntrykk. Det så faktisk overraskende koselig ut måtte jeg surt innrømme. Og for første gang i mitt gamle liv opplevde jeg å synes at det passet med digre kabeltromler til bord. Vi fant et bord og Maya bestilte Is til den lille, en kake til seg selv og en pizzasomsågodutpånabobordet til meg. Jeg satt og kikket mens Maya og den lille fant en liten lekekrok.

stjernehimmelen2_tommetanker

Stjernehimmelen fantes i taket. Den skinte ned på stoler av alle slag. Gode stoler, vonde stoler, små stoler og store stoler og en sofa her og der. Et uoversiktlig ryddig koselig kaos. Vi ble servert og is og kake og pizza havnet på bordet. Pizzaen både så og luktet himmelsk. Og mens isen var god og kaken ble nytt forsvant jeg inn i pizzaens stjerner. Jeg kan ikke huske sist jeg smakte noe så sprøtt og saftig og skarpt og syrlig og salt og godt. Skikkelig pizza som forsvarte navnet på kafeen.

Betjeningen var topp og atmosfæren fin.

Nå har jeg fått en god grunn til å stoppe i Lillesand.

https://www.facebook.com/Stjernehimmelen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s