Lurer på om dobbeldans ble tillatt i Påska i gamle dager.

skidag_wergelandsgate

Det er fortsatt vinter i byen. Men ikke slik det burde. Snøen som har falt over Kristiansand den siste uka har smelta før den har nådd bakken og oppfattes fort som regn. Bildet over ble tatt i mars 2018. Slik det skulle ha vært i været på denne tiden. Kaldt, klart og hvitt. Denne dagen i fjor tuslet jeg bort for å ta bussen hjem etter jobb. Plutselig fanget mitt sørlandske sidesyn opp en rød prikk nedi gata. Jeg vrei nakken ut a ledd, fikk overaskende med meg hva som kom farende opp Henrik Wergelandsgate og rykka opp kameraet. Det var akkurat så vidt nesten at motivet forsvant forbi og vekk før jeg fikk klikka.  Si hva du vil men snø er fint om vinteren. Og denne mannen som i elegant dobbeldans forsvinner opp bak 17 bussen mot Tømmestø er bildet på en god vinter. Om han svingte av ved Rona vet jeg selvfølgelig ikke, eller om han tok en ekstra økt opp Kokleheiabakken er også uvisst, men at han kom lykkelig hjem er jeg ganske sikker på.

En del av de eldre menneskene som så denne karen rynket på nesen, så ned, og sendte en liten forbønn opp gjennom skylaget og til himmels. Det er jo tross alt dobbeldans han holder på med. Han burde hatt vekk nok til enkeldans.

Lurer på om dobbeldans ble tillatt i Påska i gamle dager?

skidag_2wergelandsgate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s