Jeg skjønner det ikke allikevel

nsb_sitt_her_ta_med_tommetanker

Jeg har lyst på litt mat og sitter her med en meny i fanget. Nystekt kanelbolle fra Kjelstad bakeri eller Spekeskinkepizza fra Tolga. Kanskje en Ostepølse med potetstappe fra Senja. Gudd. Det er mye å velge mellom og mye gode dråper som surkler ned min matsvake gane akkurat nå. Prisene er priser og ting koster jo. Alt har to priser. Spise her; 59,-  / Ta med; 55,-. Ikke så stor forskjell, men den er der. Jeg synes det er en dustete regel. Kan det ikke bare koste 57,- så sparer vi litt tyrkksverte og litt frustrasjon over en teit regel. Men jeg skjønner jo egentlig hva som ligger bak den teite regelen. Serveringsstedet slipper unna litt oppvask og rydding og grising om du velger å ta maten med ut av serveringsstedet og hjem. Derav prisforskjellen.

Det jeg derimot ikke skjønner er hvorfor det står i den menyen som akkurat nå ligger på mitt fang. Spise her? / Ta med?

Jeg sitter på et tog.

nsb_sitte_her_eller_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s