Påskehesten

unicorn_egg_tommetanker

Påskeharen kommer jo med egg. Men er det den eller Europris som legger dem? Dette egget jeg så i en butikk. Det kommer fra en hest. Stakkars hest! Jeg har ikke sett selve hesten, men jeg så egget. Fugler og slanger og skilpadder legger egg. Pluss en og annen påskehare. Denne påskeharen som er en fin miks av hedenske og kristne skikker og som nå har blitt til kanin i den engelsksnakkende delen av verden er vi etter hvert vant til. Jeg er bekymret for dens framtid for det tar muligens ikke mange generasjoner til før vi snakker om Påskehesten. For jeg så som sagt egget. Pent plassert oppå et Kaptein Sabeltann flagg? Er det en sammenheng her? Enhjørning-egg og sabeltann? Hmmm? Er det den kapteinen som er faren? Nei,- best å la den tankerekken ligge. Dette egget er laget av noe som er større enn alle oss. Jeg tror det er lagt av alle bestefedres mareritt; My Little Pony. Gang etter gang blir jeg avslørt som særdeles ignorant i min kunnskap om dette pony-universet. Og det av et tre år gammelt barnebarn. Hun forklarer og forklarer om disse eggene og disse hornene og Nightmare Moon og Rainbow Dash. Men jeg får det bare ikke til å stemme. En hest som legger egg med horn. Det går bare ikke an uten keisersnitt. Og det må jeg påpeke til mitt barnebarn er også at disse hestene er av plastikk og fryktelig overpriset. Men mine bekymringer blir vraket av henne. Påskehesten er tydeligvis kapabel til mer enn min forstand.

so_little_mony_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s