Kortreist Turforslag. Uten tau, hjelm, vett eller forstand.

kart_stitjønn_helleren_tommetanker

Jeg vokste opp sånn ca i skauen rundt Gimlekollen og Fagerholt. Jeg og andre guttetullinger med grønne fingre skrapte mose av steiner, bygde hytter og ble skremt av storfugl. Ble godt kjent blant alle de trærne der. Denne dagen tok jeg med slekta på denne turen til en naturlig lekepark inne i skauen. Min mor hadde nok ikke gitt meg landlov om hun hadde visst hva vi gjorde, hva vi klatret på og hvilke sjanser vi tok. Uten tau, hjelm, vett eller forstand, klatret, hoppet og slang vi oss i trær og fjellvegger. Uten at vi tenkte over det var det ofte med livet som innsats. Men de fleste av oss kom ut av skogen igjen. Nå tok jeg familien med til denne fantastiske og litt bortgjemte helleren ved Stitjønn på Jegersberg. Den lå der ennå. Like mystisk og like skummel og farlig. Vel verdt et besøk, om du har ungene i bånd. Mystisk og farlig. Vill og moro.

helleren_ved_stitjønn_tommetanker

Fortsett turen opp til en liten “topptur” til Holmenkollen. Der kan du se utsikten helt til den slutter. Etter det nøt slekta en bedre pølsemiddag, med gjemsel, trengsel, plumping og latter ved den gamle speiderhytta. Fin og sikker bålplass på tørre dager.

helleren_ved_stitjønn2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s