Gratulerer med dagen fra me, ME og Maya

maya_ME_me_tommetanker

Gratulerer med gårsdagen og gratulerer med dagen. Sliten, tilfreds og helskinnet kom vi hjem i går kveld. Maya og meg. 17. mai kan være en utmattende opplevelse. Dagen ble  innholdsrik til en dag å være. Men så var det jo nasjonaldagen som ble feiret i verdens rikeste land. Min kone har ME og min svigerdatter har ME. Mens jeg er bare meg, – me. På mange nasjonaldagsfeiringer var det nesten bare jeg som feiret den av oss to. Å starte en utmattende dag med utmattelse er vanskelig. ME / CFS kneblet min kone i mange år. Da er det med en underlig følelse av glede og tristhet jeg tar et bilde i den vakre parken ved vår vakre domkirke på den vakreste dagen i året av to vakre damer. Min kone og min svigerdatter. Maya har blitt nesten helt frisk av sitt utmattelsessyndrom. Det gleder meg å se henne løpe etter barnebarna i skoletoget. Se henne rydde plass i restauranten til oss, og senere på kvelden lage stor familiemiddag til alle. Samtidig sitter svigerdatter der med ME og kan ikke løpe etter sine barn i skoletoget eller bli med til skolefeiring med fiskedammer og sekkeløp. ME knebler henne nå. Det er trist. Hun starter denne deilige dagen med kun halvladede batterier. Rekkeviddeangsten er alltid der. Men vi kan dette med ME i vår familie. Og vi forsøker å hjelpe der vi kan. Vi kom oss helskinnet gjennom 17. mai. Arbeidsfordeling og rødvin gjør underverker. Og med en Maya som gjør ting jeg ikke trodde hun kunne blir dagen fin. Alle sovnet med et smil om munnen.

Gratulerer med dagen. Gratulerer med alle gode dager.

finn_maya_tommetanker

Finn Maya?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s