Komper med bein

komper_med_bein_tommetankerSørlandet og komper henger sammen. Hvorfor vet jeg ikke og ikke har jeg vært særlig interessert i å finne ut av det heller. Det er liksom bare slik. Av en eller annen grunn liker mange sørlendinger disse grå uformelige ballene som omslutter en kjøttbit. De smaker så vassent at de ofte inntas sammen med syltetøy og sukker etter hva jeg har erfart. Forstå det den som kan. Heldigvis har jeg hatt en trygg barndom i et ryddig hjem og en god oppvekst fri for disse asfaltstøvinfiserte slapsesnøballene. Mine foreldre tok de rette valg og sparte vår familie for dette.

Derfor har jeg heller aldri tenkt på hvor de kommer fra disse ukulinariske vederstyggelighetene. Men det begynner å snike seg inn en åpenbaring nå. Kanskje? Kanskje kompene fanges på denne tiden av året. I kystnære strøk.

For ser du etter så springer det små komper rundt på holmer og brygger og skjær om dagen. Kanskje det er her de kommer fra? Kanskje det er løsningen?

Jeg har hørt om “Benløse Fugler”. Er det egentlig komper?

 

Men hvorfor noen spiser dem er fortsatt et mysterium.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s